FOTÓGALÉRIA Programok Helyszín/Szállás Részvételi díjak Szponzoráció Sajtó GYIK Infoter.eu Kapcsolat English
ProgramokHelyszín/SzállásRészvételi díjakSzponzorációSajtóGYIK Infoter.euKapcsolat

KÖSZÖNTŐ

Tisztelt Résztvevők!


Az információ biztonságával való foglalkozás az informatika korai éveiben még csak szűkebb kör szükségszerű tevékenysége volt. A vírusok, adatlopások lakossági szintű megjelenése később stratégiai szintre emelte ezt a területet. Az elmúlt időszakban pedig eljutottunk oda, hogy egy rendszer megépítésénél fontosabbá vált annak védelme, a folyamatok és az emberi tényező.

A világ felfegyverkezésénél ma már lassan nagyobb erőforrások mozdulnak meg a virtuális mint a fizikai világban, és szinte nincs olyan nemzetközi és nemzeti grémium, amely ne foglalkozna külön az információbiztonsággal. Ezek bevezetése azonban nagyon nehézkes. Nem csak azért, mert az információbiztonsági tudatosság többszintű oktatása időt és megfelelő humán erőforrást vesz igénybe, hanem azért is, mert a kihívások folyamatosan változnak.

A kilencedik Infotér Konferencián a kibervédelem számtalan aspektusáról lesz szó. Érintjük a az Európai Unió által kezdeményezett adatvédelmi szabályozást, az Egységes Európai Adatvédelmi Rendeletet és annak magyarországi alkalmazását állami és vállalkozási oldalon. Körüljárjuk azt, hogy hol tart a hazai elektronikus információbiztonsági vezetőképzés, az eseménykezelő központok működése és együttműködése, a hálózati forgalom és felhasználói viselkedés minták felismerése alapján működő innovatív biztonsági megoldások.

„Mindig az oktatásnál kötünk ki” – számtalan nyilvános és magánbeszélgetésben hallottuk ezt a megállapítást. Ez a mai napig nem vesztett jelentőségéből, sőt minden korábbinál égetőbb. Ez, és szinte csak ez a terület, amely országokat tud kiemelni a perifériából. Hazánk előtt is nagy kihívások állnak, és a nagy áttörés még mindig várat magára mind az oktatás mind az informatikus és mérnök szakemberhiány tekintetében. Talán a konferencia is hozzá tud járulni a sikerhez a nulladik napi egész napos oktatási rendezvénnyel.

Az elmúlt években már megjelentek az Infotér színpadán egy-egy előadással, idén azonban már lényegesen nagyobb helyet követelnek maguknak a fintech megoldások. A műszaki fejlődés és a jogszabályi változások új lehetőséget teremtenek a digitális pénzügyi innovációk számára és új kihívásokat a kereskedelmi bankok számára. Fintech cégek válnak bankká, bankok növesztenek Fintech lábat, és együttműködnek Fintech partnerrel. A robotizálás és a technológiák mellett üzletileg is körüljárjuk a témát, csakúgy mint a blockchain technológiát.

A gazdaság- és különösen a kis- és középvállalkozások digitalizációja, és az ezen keresztüli hatékonyságjavulás képezi a magyar gazdaság versenyképességének legnagyobb tartalékait. A konferencián szó lesz mind a jelenlegi, mind a jövőbeli EU-s költségvetési időszak programjairól.

A KIFÜ idén is önálló színpaddal jelentkezik és az 5G kerekasztal is összeül a füredi rendezvényen annak érdekében, hogy a mobil szélessávban hazánk továbbra is az élvonalban legyen, és így a nemzetközi verseny győztesei között lehessen.

Az elektronikus közigazgatási szolgáltatások terén idén képet kapunk a központi kormányzati fejlesztésekről, a közgyűjtemények digitalizációjáról és az önkormányzati ASP szolgáltatásokról. A Magyary Egyesület is önálló színpaddal jelentkezik, és az adatmenedzsment témakörét járják körül közösen a hallgatósággal.

Az Infotér Konferencia mint minden évben, igyekszik minden területet felölelni, ami az információs társadalom építése szempontjából stratégiai jelentőségű. Így vizsgálni fogjuk az évről évre rekordokat döntő turizmus információs társadalmi vonatkozásait, a település- és vidékfejlesztés területét, a határon túli informatikai projekteket, a digitális agrárium, a mobilitás, a térinformatika, az eHealth témakörét. Terítékre kerül a probléma a V4 országok szemszögéből is.

Az egyesület nevében a konferenciához mindenkinek eredményes és kellemes időtöltést kívánok!

Soltész Attila
elnök
Informatika a Társadalomért Egyesület

TÁMOGATÓINK

Minden jog fenntarva 2018 | Informatika a Társadalomért Egyesület
Minden jog fenntarva 2018  |  Informatika a Társadalomért Egyesület  |  Adatvédelem


fejlesztette: Kulcs.Net
web design: WD
Fizetési szolgáltató: BARION